Сигналът за откритото мъжко тяло е бил подаден в полицията около 14.30 ч., съобщиха за Дир.бг от МВР. От ведомството допълниха, че в момента самоличността на обесения се установява и не могат все още официално да потвърдят, че това е изчезналият учен.

Говорителката на варненската Областна дирекция на МВР Ивана Милева заяви пред Дир.бг, че на мястото, където е открит трупът, се извършва оглед и се извършват процесуални-следствени действия. По думите й, до приключването им, самоличността на обесения не може да бъде оповестена.

По неофициални данни обаче тялото е на проф. Веселин Пейчев. По него не са открити следи от насилие. Сградата, в която е намерено тялото, е на бившето Патентно ведомство. Тя е в централната част на Варна, но в момента е неизползваема.

Професор Веселин Пейчев е видян за последно от свой колега, с когото на 10 март си тръгнали заедно от работа. Двамата се качили на автобус по линията 17А от кв. "Аспарухово" и Пейчев споделил на Димитров, че смята да отиде на гости на дъщеря си, която живее в квартал "Виница". Слязъл на спирка в района на Икономическия университет около 19 ч. и оттогава нямат и следа от него.

Преди седмица ученият бе обявен за международно издирване и от Интерпол.