Пострадали няма. Причина за агресията е момче, което свирело на гайда и според мъжа, вдигало много шум.

Инцидентът е станал наскоро около 18 часа на детската площадка до блок 209 във варненския квартал "Кайсиева градина".



Видеото, качено във фейсбук, е гледано над 170 хиляди пъти. Споделено е от почти 1500 души и е довело до лавина от коментари. Голяма част от хората са агресивни спрямо мъжа, хвърлил плика с водата, и открито зоват за саморазправа и насилие. Други обаче изразяват съмнение, че водата е била "вряла", като също така се възмущават на репликите, които се чуват от родители и деца след инцидента, отбелязва trafficnews.

Свидетелка разказа пред БНТ, че момченцето свирело много хубаво на гайда, децата на площадката играели хоро, а минувачите спирали, за да им се порадват.

"После чух, че децата се разпищяха и отгоре литна една черна торбичка и уцели децата. Децата пищяха, бяха доста шокирани, това за мен е недопустимо", разказа жената.

Свиренето на гайда е подразнило и други живеещи в блока.

"Една жена от горните етажи псуваше детето... не можела да си чуе телевизора, да ходел да свири другаде", разказа друг свидетел.

Инцидентът предизвика различни реакции сред живеещите в района. Хора от блок 209 казаха, че шумът от детската площадка е нетърпим.

"Тука има много хора, които остро реагират. Те не могат да си починат нито денем, нито вечер. През деня са малките, вечерта са големите", казва Гинка Димова.

Родителите на малките деца обаче са на друго мнение.

"Това е детска площадка, децата играят тук, дали свири, дали пее, дали плаче, това е детска игра", коментира Александър Желязков. По думите му мъжът от 5-ия етаж бил известен на органите на МВР като наркоман.

От полицията заявиха, че няма подаден сигнал за инцидента, но ще направят проверка.