Европейската комисия ще намали таксите за валутни преводи

stat
06:25  |  16 март 2017 | По света / Автор Николай Големанов /  
Европейската комисия подготвя поевтиняване на валутните преводи в ЕС Европейската комисия подготвя поевтиняване на валутните преводи в ЕС
Сн.: Shutterstock

Европейската комисия ще предложи до края на годината нови правила за намаляване на таксите за трансакции на дребно при плащания във валути на държавите от ЕС.
Това сочи документ, цитиран от Ройтерс и БТА.

Таксите за трансакции в еврозоната, обединяваща 19 страни от ЕС, вече са обект на правила, задължаващи да има еднакви цени на плащанията в една държава и в другите членки на валутния съюз.

Таксите за други валути от ЕС, като британска лира или полска злота, обаче не са регулирани.

ЕК планира да понижи таксите в страните извън еврозоната, предлагайки да бъде разширен обхватът на правилата за плащанията, вече прилагани във валутния съюз.

Очаква се документът да бъде приет официално от комисията другата седмица.

Планът за действие в областта на потребителските финанси предвижда също ЕК да обмисли мерки за повишаване на прозрачността на таксите за обмяна на валути от клиентите чрез използване на карти или теглене на пари в чужда страна от ЕС.

Това трябва да стане до първата половина на следващата година. Целта е да се намалят разходите за купувачите.
Последно в По света


Туристическият бизнес с въпросителни за втори лифт в Банско

Туроператори и представители на туристическия бранш са сериозно притеснени от възможността за изграждане на втори лифт в Банско.