Убития в този ден глиган, пети за сезона, авджиите приеха като бонус за успешната им борба с вълците, съобщи "Нов живот".

Ранно утро. Ловците бяха вече разставени по пусиите си. Пред Юксел Садък се появи вълчица. Изстрелът от бойната му карабина само я рани и тя се скри в гората. След това ловецът Шабан Аптула забеляза втори вълк, който отново се е отправил към пусията на Юксел. Шабан известил по телефона колегата си, че хищникът идва към него. Този вълк не можа да убегне и падна от първия изстрел на Юксел. Така ловецът „вписа” в сметката си един ранен и убит друг вълк през съботния излет.

Шуаиб Салиф-Франгата имаше късмета да дари с убит глиган /пети за сезона/ дружинката си. Той бе приет за бонус . Ловците тръгнаха да издирват ранения от Юксел вълк. Карабаш, кучето на дойена на дружинката – Дядо Шопа, го откри и се хвърли в ожесточен двубой с него. По лая на кучето ловците стигнаха до вълка.

Изстрелът на председателя на дружинката Танер Идрис бе точен. Два убити вълка – това бе голямо изкушение за Дядо Шопа, който обича да яде… вълци. Доайенът на нановишките ловци предложи на колегите си своя ”специалитет” – печен на жар черен вълчи дроб, но ловците отклониха любезно поканата му.

Най-доволен сред чобаните от ликвидирането на двата вълка е Тунджай Исмаил от нановишката махала Богатска. Освен едрия добитък отглеждам над 250 овце. За кратко време вълците ми изядоха крава, теле и три овце, сподели той. Халал да е на ловците кочът за курбан, който ще им даря. Курбани ще им сторят и другите чобани, ако на следващите групови излети убият още вълци, допълни той.