"Мога да се обзаложа и, че няма да е дълго времето, в което Валентин Златев ще бъде ръководител на компанията "Лукойл". Собствениците на тази компания няма да търпят това. Имам информация, че в най-скоро време процесът по подаването и приемането на оставката на Валентин Златев като ръководител на компанията ще бъде дадена и приета", каза Марешки. 

„Докато в съседна европейска Румъния картелът в горивата е осветен и наказан, тук той е с пипала в политическото ръководство на страната“, допълни  той.

Марешки припомни обстоятелствата около смъртта на бившия шеф на Агенция „Митници“ Ваньо Танов.

Във връзка с всички спекулации, които се въртят в последно време по мой адрес давам няколко факта. През 2013 година „Лукойл“ се оплаква публично, че шефът на митниците Ваньо Танов е подел кръстоносен поход срещу рафинерията. През 2015 година - нови масови проверки на „Лукойл“. През 2016 година Ваньо Танов почива внезапно. Естествено нищо не твърдя и намеквам, само казвам фактите“, каза още Веселин Марешки. 

Лидерът на „Воля“ коментира обвиненията по негов адрес, че извършва дъмпинг на цената на горивата:

„През 2005 г. всички мои конкуренти в бизнеса с лекарства подадоха едновременно жалба срещу мен за дъмпинг на цените в моите аптеки. Впоследствие КЗК ме оправда по 9 от точките в жалбата и ми наложи глоба от 30 000 лева по десетата. По-късно ВАС отмени санкцията. Сега историята се повтаря в бизнеса ми с горива“, коментира  Марешки. 

Той прогнозира и оставката на депутата от БСП Иво Христов който нарече 80% от българите дебили.

„Няма да е далеко времето, когато депутатът от БСП, който си позволи да нарече 80% от българския народ дебили, от нашите родители, семейства, деца, приятели и близки, да принизи историята и ролята на българския народ в спасяването на българските евреи, няма да стои дълго в НС“, заяви Марешки, който припомни още свое изказване: 

„Преди няколко месеца ми беше поискана оставката като зам.-председател на НС. Тогава си позволих да кажа, че не аз, а някой друг ще си я подаде преди мен. Видяхте, че времето потвърждава всички мои предсказания“, каза той.

Дир.бг припомня, че вчера Валентин Златев заяви, че Българската петролна и газова асоциация внася днес жалба в КЗК за дъмпинг на фирмите за петрол на Марешки. 

Още вчера стана ясно, че Марешки е сезирал европарламентарните лидери за картел у нас.