Това каза генералният директор на "Лукойл България" Валентин Златев пред медиите, след като беше разпитан от спецзвеното за борба с корупцията към Софийска градска прокуратура за думите му, че над Веселин Марешки има разпънат политически чадър.

Златев остана в прокуратурата близо 20 минути.

Той определи като "класически дъмпинг" случващото се с  две фирми на Веселин Марешки, които се занимават с горива, тъй като те са на загуба - едната с 1,8 млн. лв., а другата - с 13,3 млн. лв.

"Аз ще очаквам този път КЗК да се произнесе и да каже така ли е, или не е така", допълни Златев.

По думите му Марешки е проблем на българската държава и общество.

"Марешки не е проблем на Валентин Златев, на "Лукойл", той е проблем на българската държава", каза Златев. 

Според него въпросът е българската държава бори ли се срещу сивата икономика или започва да се слива с нея.

"Утре някой ще направи хляба по 0,10 ст. и ще иска да стане президент", каза още Златев и допълни, че трябва да се установи платил ли си е всички данъци Марешки.

Златев заяви, че стои зад думите, че над Веселин Марешки има разпънат политически чадър. На въпрос от кого е разпънат, той отговори, че "звездата на Веселин Марешки изгрява много странно 2011-2012 г. при финансовия министър Симеон Дянков". Като уточни, че не твърди нищо по този повод, Златев отбеляза, че оттогава досега Марешки няма нито една приключила финансова ревизия, както и нито една приключила проверка на НАП и митниците.

"Държавата трябва да каже събира ли си всички данъци" или позволява на някого да получава непонятни отстъпки, заяви Златев.