Цветелина Минчева е била много близо до мястото на атентата.

„Малко след като съм подминала мястото, се е случило всичко това. Видях микробуса и чух плачещите хора, които бягат и викат. Просто видях ужаса в лицата на хората”, разказа тя.

Цветелина увери, че навсякъде в града е имало много полиция. "Не се чувствам добре, за да изляза. Просто се страхувам", добави тя.

„Усещането за страх винаги го е имало след увеличаването на атентатите в Европа. Сега се чувстваме по-уязвими” – това каза Леда Гачурова, собственик на сайт за българи в Барселона.

Адриана Ранчева, наша сънародничка, която е учила в Барселона и сега живее и работи в банка в града, разказа: „В 12 часа ще отдадем почит на загиналите на същото място. Всеки човек, който живее в Барселона, минава поне един път от мястото, където ван се вряза в тълпа. В Барселона тази улица - "Ла Рамбла" - винаги е била символ на нещо весело. Това е много красива улица, с много забележителности по нея. На това място се събират и всички фенове на „Барса” след победите на отбора”.  
Според Адриана това е атака срещу един от най-щастливите градове.

Боряна Бонева работи близо до мястото на атаката. Тя разказа:

„Почти не съм спала. Ще ходя на работа, но съм притеснена. Градът е в голям шок. Не сме очаквали, че подобно нещо може да се случи. Група изплашени туристи влезе в магазина, в който работя. Те плачеха и бягаха. От тях разбрах какво се е случило. Веднага с колегите и клиентите се отправихме към аварийните изходи и отидохме в мазето”.