Най-тежкото дисциплинарно наказание му беше наложено с 8 гласа "за" и 2 "против". Засега мотивите остават неизвестни, тъй като дисциплинарните заседания са закрити.

По това дисциплинарното дело от общо 4 срещу бившия шеф на Спецпрокурaтурата "Антимафия" беше образувано преди 2 години заради сериозни нарушения - за случайното разпределение на делата, за неетично отношения към колеги, уронване престижа на магистратурата.

Именно заради конфликта с подчинените си, които го обвиниха за нетърпима работна атмосфера, преди година той бе освободен от поста в Спецпрокуратурата.

Досега разглеждането на делото беше отлагано три пъти по настояване на Костов - заради нов адвокат, заради заболяване и за представяне на писмена защита.

Той е дисциплинарно проверяван и заради това, че отложи изпълнението на присъдата на осъдения Росен Петров-Животното. Миналата година се оказа, че прокурорът го е пуснал да се лекува, но той беше заловен на почивка в Несебър.

За първи път той стана известен с фразата "Вързахме кънките на Стависки". Тогава той беше прокурор в Бургас и работеше по делoто срещу фигуриста, който предизвика тежка катастрофа.