Причината са негови снимки с нацистки знаци, за които беше припомнено на фона на скандала с подалия оставка зам.-министър по същата причина.

Днес, доколкото съм информиран, премиерът също е разпоредил да бъде уволнен служител от МО, който с подобни снимки го има някъде във Фейсбук пространството, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти, цитиран от "Фокус“.

"Подобни снимки, подобни изказвания няма да търпим. Няма да направим никакво отклонение от евроатлантическите ни ценности“, подчерта той.

Още вчера от БСП напомниха, че това е втора номинация на Патриотите, "уличена в пристрастия към нацизма". През 2015 година те предложиха Антонов за зам.-министър на отбраната, но тогава бързо го оттеглиха, когато на бял свят излязоха снимки, на които "се е увековечил с поздрав към Хитлер".

Тогава той не влезе в управлението, но вече няколко години продължава да оглавява дирекцията в МО.

Иво Антонов е магистър в Софийския университет по специалностите педагогика, история и публична администрация. Служител на МО от 1999 г. по въпросите на военната история, традиции и ритуали. Кавалер е на наградения знак на Министерството на отбраната "За вярна служба под знамената" IV ст.

Междувременно вицепремиерът Валери Симионов заяви, че не смята да подава оставка, би го направил само, ако коалиционните партньори от ГЕРБ му я поискат. Финансовият министър Владислав Горанов обаче вече заяви, че такова нещо не се обсъжда.

Освен това Симеонов отрече да е казвал, че си е правил "майтапчийски снимки в Бухенвалд" и се закани да съди в. "Сега", които били манипулирали думите му.