Това обяви на брифинг в парламента министърът на транспорта Ивайло Московски, цитиран от "Фокус" и bTV.

По-късно стана ясно, че изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация” Симеон Арнаудов и неговият заместник Анастас Тодоров са подали оставки, които са били приети от Ивайло Московски, предаде "Фокус".
Вторият заместник-изпълнителен директор на Автомобилна администрация Димитър Ганев, който в момента е в командировка извън страната, се очаква също ще подаде оставка, след като се върне в България.

Уволнен е и директорът на Автомобилна администрация – Бургас Николай Милушев, посочи  министърът, който още снощи обяви, че промените са заради значителни пропуски в работата на автомобилната администрация и трагичния инцидент на магистрала "Тракия".

Московски допълни, че до края на годината ще бъде въведено видеонаблюдение в пунктовете за технически преглед на автомобилите, както и таван на възрастта на автобусите, които превозват пътници, съобщи БТА. По думите му така централно, онлайн, ДАИ ще може да контролира прегледите и реално да бъдат засичани номерата на превозните средства.

Лидерът на "Атака " Волен Сидеров обаче заяви, че транспортният министър, който бе назначен неотдавна, трябва да си носи оставката в джоба. По думите на депутата Московски трябва да отговори защо у нас продължават да се издават лицензи за превози на "съмнителни, а може би и криминални турски фирми".
"Тези дружества имат монопол върху автобусния превоз в България и поддържат не изрядни технически автобуси", подчерта Сидеров. Той обясни, че според него става въпрос за корупция и турска икономическа инвазия у нас за сметка на родните предприемачи, тъй като и двете фирми - собственик и наемател на автобуса-убиец, са на турски граждани.

От "Атака" готвели и парламентарно питане към транспортния министър за вчерашната катастрофа, при която загинаха 8 души, и ще настояват той да понесе политическата отговорност.

Последна актуализация в 16.37 ч.