Докладът на Европейската комисия ясно показва, че за последните 6 месеца съдебната реформа беше изключена от "електрическата мрежа". Много неща са изговорени от ГЕРБ, но нищо не е свършено. Единствените положителни точки в доклада са свързани с промените, направени под натиска на Реформаторския блок в 43-ото Народно събрание, каза на пресконференция Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

Има ясни знаци, че това правителство върви в посока на олевяване - и приватизацията, и бюджетът, който е социалистически, и опитът за национализация. Под натиска на "Атака" Борисов олевява, каза още той.

Популистки капан за реабилитация на комунистическото минало на страната ни са предложенията за отпадане на давността на престъпленията при приватизацията, каза Петър Москов от Реформаторския блок.

Това, на което сме свидетели като дневен ред, не е битка за справедливост, а борба между ГЕРБ и БСП кой ще владее капитала на носталгията. С капитала на носталгията може да се печелят избори, но не помага с нищо за развитието на страната ни, каза още той.

Според РБ, промените без дебат в Закона за съдебната власт, непрозрачният избор на членове на ВСС, липсата на електронно правосъдие са само част от действията на ГЕРБ и парламентарните партии в опит за сриване на постигнатото от РБ в 43-ото НС.

Борбата с корупцията не е само закон, а е и бюджет. Основна препоръка за незабавна борба с корупцията няма да бъде изпълнена и през 2018 година, защото в бюджета отново няма заложени средства за антикорупционeн орган.
Продължават тактиката на отлагането, каза Делчев.

В този момент премиерът не трябва да се крие, а да поеме отговорност и ясно да каже защо България ще влезе в председателството на Съвета на ЕС като най-бедната, корумпирана и нереформирана държава, заявиха от РБ.

Успяха ли за няколко месеца в управлението "Атака" да обърнат посоката на страната на изток, както винаги са опитвали? Правосъдният министър трябва да даде обяснение защо дори и дребните промени на правителството са непрозрачни и критикувани от ЕК, се казва още в официална декларация на РБ.