Другият задържан - полицаят от 9 РПУ Бисер Докторов, който проверявал в системата на МВР какви имоти имат обитателите на дома, обаче беше освободен под домашен арест, съобщи bTV.

Собственичката на дома д-р Йорданка Неферова пък също беше задържана, но така и не влезе в ареста заради здравословни проблеми и все още е в болница. От прокуратурата обаче открито заявиха, че подозират, че тя симулира инсулт.

До разследването в дома за възрастни хора "Божи дар" се стигна след сигнал на 75-годишен мъж, че е бил дрогиран с лекарства и след това принуден да прехвърли скъпи имоти в Приморско.

Според направените експертизи имотите наистина са прехвърляни на името на Неферова, а токсикологичната експертиза е установила наличието на упойващото вещество диазепам в кръвта на потърпевшия.

Констатирани са и други нарушения - на място са намерени други наркотични и упойващи медикаменти, без разрешително, възрастните хора са държани под ключ, а отношението към тях не е било добро.

Проверяват се и 9 смъртни случая, станали в хосписа за последната година.

От държавното обвинение обявиха, че започват проверка във всички подобни домове в страната, тъй като те не попадат под контрола на нито една държавна институция