Това обяви Главният секретар на МВР Младен Маринов, който коментира вчерашното нападение над нотариус Валентина Механджийска и дъщеря й на столичния булевард “Драган Цанков“ и днешното нападение над журналиста от БНТ.

След 19 часа тази вечер Младен Маринов свика на спешно заседание всички началници на районни полицейски управления в София. В срещата участва и министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Полицията работи усилено и по двата случая.

Хулигански действия са в основата на нападението срещу журналиста Иво Никодимов. От МВР умоляват свидетелите и на двете деяния да помогнат на разследването. Всички записи от видеокамерите в районите на двете нападения ще бъдат прегледани от служителите на МВР.

Главният секретар на МВР Младен Маринов коментира профила на извършителите и на двете деяния:

Всички началници на районните полицейски управления са инструктирани. Във всяко едно районно могат да отидат гражданите и да дадат показания. Анонимността им е гарантирана. Това са млади момчета, максимална възраст 25 години, възможно е и да са непълнолетни. Около 1.80 м са високи. Всички патрули са инструктирани да реагират максимално бързо на всички сигнали на гражданите, каза Маринов.