Градът се намира на 16 км, югозападно от Париж.

Плановете на кмета Бернар Дьобан да промени името на улицата, кръстена на бившия български комунистически ръководител, дори накараха хората, живеещи на нея, да направят петиция, пише френското електронно издание "Ле Нувел", цитирано от БТА.

Причините за това не са само сантиментални. В случай на промяна на името на улицата, жителите й трябва да направят редица административни постъпки.

Те трябва да изпратят над 30 писма до различни компании - банки, застрахователи, доставчици на газ, ток и вода, паспортни служби и прочие - за да ги уведомят, че адресът им е променен.

Бизнесмените с фирми или магазини на улицата пък трябва да информират административните служби, че адресът е сменен, да променят също така рекламите и визитните картички на обектите си.

През 2001 г. тогавашният кмет на Сен-Сир Л'Екол Филип Лаво прекръсти булевард "Робеспиер" на "Шарл де Гол" и улица "Ленин" на улица "Мансар" и до днес хората все още не могат да свикнат с новите имена, посочва френското издание.

*Георги Димитров е водеща фигура на международното комунистическо движение, също и министър-председател на България (1946-1949).