По данни на властите собственикът на потърпевшия магазин помага на бойци, участващи във военните действия на Киев в Югоизточна Украйна.

Взривът, който избухна тази нощ в Харков, ще бъде определен като терористичен акт, заяви Антон Геращенко, съветник на украинския вътрешен министър, цитиран от ТАСС.

Междувременно неизвестен нападател хвърли граната по украински депутати близо до хотел в центъра на Киев, заяви днес вътрешното министерство, цитирано от ТАСС.

След атаката мъжът побягнал и хвърлил още една граната по преследващите го служители на реда. Един от тях е бил ранен и е приет в болница.

Петчасовите разговори от поредния кръг от Минските преговори, посветени на Украинската криза, завършиха без конкретна дата за следващите разговори.

Според участници в срещата, проведена при закрити врати, разговорите са били с подготвителен характер и са преминали тежко.

Същевременно в интервю за телевизия "Русия 24" пълномощникът на руското министерство на външните работи по правата на човека, демокрацията и върховенството на закона Константин Долгов коментира, че преговорите на контактната група в Минск са реален шанс за постигането на трайно примирие в Югоизточна Украйна.