Отчитайки реалната опасност и необходимостта да бъдат защитени хората, ние възстановихме антитерористичната операция, която системно и последователно се реализира с цел пълна локализация на терористичната заплаха“, заяви Турчинов, цитиран от УНИАН и Фокус.

Вижте снимки >>>

Русия координира и открито подкрепя убийците-терористи, действащи с оръжие в ръка в изтока на нашата страна”, добави той.

По-рано имаше информации за преустановяване на операцията в Славянск, поради повишен риск от навлизането на руски войски в Украйна.

Правителството в Киев преразглежда плана си за действие с оглед на последната информация на разузнаването, която сочи, че рискът от преминаването на руски войски през източната граница на Украйна е нараснал драстично, предаде KyivPost.

Time: В Славянск има доброволци от Русия и други бивши съветски републики

Сред въоръжените екстремисти в Славянск присъстват доброволци от Русия, Беларус, Казахстан и други бивши съветски републики, пише Time.

По данни на „народният кмет” на града, Вячеслав Помомарьов, броят на хората под негово командване е достигнал в началото на седмицата 2500 души.

Този брой не може да бъде проверен. Много от неговите въоръжени привърженици са облечени цивилно.

Той сам признава, че неговите отряди се състоят от доброволци от Русия, Беларус, Казахстан и други бивши съветски републики, пише изданието.

"Десен сектор” възнамерява да формира военизирани батальони

Лидерът на радикалната групировка „Десен сектор”, Дмитрий Ярош, заяви, че неговата организация ще задейства своите членове за формирането на военизирани батальони, предаде РИА Новости.

Ярош възнамерява да задейства членовете на „Десен сектор” към формирането на батальони на местната самоотбрана „Днепър”, „Донбас” и „Слобожанщина”.

В съобщение на организацията се отбелязва, че представители на „Десен сектор” ще попълват и други воински подразделения.

Анкета: Ще проработи ли споразумението от Женева?

КРЪСТОСАН ОГЪН: За антитерористичната операция в Източна Украйна