Според пресслужбата на Министерство на отбраната, военнослужещите в едно от подразделенията на десантни войски в Доброполския район на Донецка област са „отразили нападение над важен държавен обект”.

Нападателите пристигнали на мястото с няколко мотора. Приближавайки се близо до караулното, те открили огън с огнестрелни оръжия. В отговор десантниците използвали стрелково оръжие”, се казва в съобщението.

Един от нападателите е ранен, двама са задържани.

От министерството отново призовават гражданите и въоръжените сили на Украйна да не участват в провокации и други противозаконни действия.

В интервю за телевизия "Украйна", и.д президент на Украйна Олександър Турчинов заяви, че руският държавен глава Владимир Путин се страхува от Украйна, предаде агенция УНИАН.

"Путин много се страхува от Украйна, понеже Украйна е пример за много други постсъветски държави, че хората сами могат да определят каква власт харесват и каква не. При нас хората успяха да променят властта и да отстранят, с извинение, от „бюджетните хранилки” крадливите управници. И този пример много плаши Путин", категоричен бе временният държавен глава.

По думите му, задачата на Владимир Путин била не просто да завземе част от територията на Украйна, а напълно да дестабилизра ситуацията в страната.

"И да унищожи независима Украйна - именно тази задача преследва режимът на Путин", заключи Олександър Турчинов.

Напрежението в източната част на Украйна остава високо, след като няколко души загинаха на Великден при стрелба. "Народният" кмет на град Славянск Вячеслав Пономарьов обяви, че т.нар. народно опълчение на Донбас въвежда комендантски час - от полунощ до шест сутринта. Той поиска Русия да прати оръжия, ако не може да изпрати войски.