Флаговете са били разположени там заради днешната визита на българския президент Росен Плевнелиев в Украйна, предаде ТАСС.

От градския съвет са убедени, че причината за това е объркване на българското знаме с това на Русия.

"При нощното осветление зелената ивица на флага на България, намираща се между бялата и червената, може да бъде приета като синя, което очевидно е станало причината за вандализма", посочили в съвета.

Киевските власти са поднесли своите извинения на българския народ и на ръководството на страната.

Росен Плевнелиев пристигна на двудневна визита и беше посрещнат с официална церемония от украинския си колега Петро Порошенко пред президентството в Киев, предаде БТА.

Вижте снимки >>

Освен срещата с президента Порошенко, Росен Плевнелиев ще разговаря и с министър-председателя Арсений Яценюк и с председателя на Върховната рада на Украйна Володимир Гройсман.

Президентът Плевнелиев ще се срещне и с представители на украинския бизнес, както и с представители на българската общност в Украйна.

Плевнелиев поднесе венец на Паметника на Незнайния воин в Парка на славата в Киев. Държавният глава поднесе цветя и на Мемориала на жертвите на глада в Украйна през 1932-1933 г., както и пред Кръста на героите от "Небесната стотица" в памет на гражданите, загинали по време на събитията в страната между ноември 2013 г. и февруари 2014 г.