Двата самолета са свалени в района на Саур Могила в Източна Украйна. Властите нямат информация за съдбата на пилотите, предаде БТА.

"Министърът на отбраната" на самообявената Донецка народна република Игор Стрелков съобщи малко по-рано за един свален изтребител, чийто пилот е катапултирал, и за възможно попадение във втори изтребител.

При артилерийски обстрел на Луганск от украинските сили през последното денонощие са убити трима души, а десет са ранени, съобщиха местните сепаратисти. Под обстрел са попаднали редица квартали на града, в които са нанесени щети на няколко десетки къщи, а една е разрушена. Разбити са прозорците на няколко училища. Електроснабдяването в част от града е прекъснато, включително в една болница. Без ток са над 35 хиляди домакинства, а без вода над 4 хиляди. Разбити са и газопроводни тръби, при което над 300 домакинства са без газоподаване.

Проруските сепаратисти си върнаха контрола над Лисичанск, разположен на 90 км северозападно от Луганск. Според представители на самообявената Луганска народна република са унищожени няколко артилерийски батареи на украинската армия, което е прекратило артилерийския обстрел на града.

По-рано пресцентърът на местните сепаратисти съобщи, че те продължават да удържат контрола над Луганск, Авдеевка, Горловка, Донецк и участъци от границата на Украйна в района на селищата Успенка, Мариновка и Дякове. Седем души са ранени през последното денонощие в Донецк при артилерийски обстрел и боеве, съобщи пресслужбата на местната администрация.

Украйна прекрати временно действията си спрямо бунтовниците в близост до останките от катастрофиралия самолет.

Днес е ден на траур в Холандия. При катастрофата на малайзийския самолет в Украйна 193 от жертвите бяха холандци.

Холандия предаде на Великобритания черните кутии на самолета, където ще бъдат дешифрирани. Преди това кутиите бяха предадени от сепаратистите в самопровъзгласилата се Донецка народна република на малайзийски експерти, а те ги предадоха на Холандия.