Барикади, огньове и масови протестни акции се виждат из центъра на Киев, предаде bTV.

Все повече от протестиращите са настроени радикално.

За революцията, а не както вчера за Евромайдана, е вече и надписът на кутиите, в които се събират пари в подкрепа на протеста, предаде кореспондентът на БНТ.

Протестиращите разшириха барикадите си близо до президентската администрация.
Недоволството обхвана и други градове в страната. Протестиращи установиха контрол върху областните администрации в шест района в проевропейски настроената Западна Украйна.

Броят на ранените, потърсили медицинска помощ след милиционерската акция срещу демонстранти в Киев през нощта срещу събота, е достигнал 165, съобщиха здравните власти в украинската столица. От тях 109 са настанени в болница.

Напрежението в Киев доведе до затваряне на банките в центъра и усилване на охраната им. В страната вече има и инфлация, като курсът на местната валута пада сериозно. Местните издания твърдят, че един депутат от управляващата партия на регионите вече е напуснал парламентарната група, а други се канят да го направят.

Украинският опозиционен лидер Виталий Кличко отхвърли отстъпките на президента Виктор Янукович за решаване на политическата криза в Украйна. Единственият начин да се сложи край на уличните протести е Янукович да подаде оставка.

Според Кличко кризата в Украйна може да се реши само с посредничеството на ЕС и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.
 
Съединените щати са в близък контакт с европейските си съюзници, за да опитат да сложат край на насилието в Украйна, обяви американският държавен секретар Джон Кери на Световния икономически форум в швейцарския град Давос.

По-рано Германия, Франция и още няколко европейски държави обявиха, че са привикали украинските посланици в своите столици, за да протестират срещу отговора на Киев срещу проевропейските протести.

Редица световноизвестни имена се обявиха в подкрепа на протестите Киев.