В секцията „издирвани лица” е отбелязано, че Ярош се издирва от руските съдебни власти за углавни престъпления и за „публично подстрекателство към извършване на терористична дейност чрез използването на средства за масова информация” и за „публично подстрекателство към екстремистка дейност чрез използването на средства за масова информация”.

42-годишният Дмитро Ярош заяви преди време, че антитерористичната операция в Източна Украйна трябва да възприеме тактиката на физическо ликвидиране на сепаратистките лидери.

Той призова и за започване на партизанска война в Крим.

Ярош бе кандидат-президент на Украйна.

"Десен сектор" взе активно участие в протестите в страната, които доведоха до свалянето от власт на президента Виктор Янукович.

Според луганските опълченци, бойци от "Десния сектор" са разстреляли десетки украински войници, защото искали да преминат "на страната на народа".

Наскоро Следственият комитет (СК) на Русия издаде постановление за привличане на губернатора на Днепропетровска област Игор Коломойски и на  министъра на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков като обвиняеми в използване на забранени методи на война.

В същото наказателното производство започнаха мерки за " установяване на конкретни лица измежду командири и военнослужещи от въоръжените сили на Украйна, "Националната гвардия на Украйна" и бойци на "Десен сектор", участващи в провеждането на военна операция срещу населението в Югоизточна Украйна".

През май руската федерална служба за сигурност (ФСБ) съобщи, че е задържала четирима членове на "Десен сектор" по подозрения в заговор за бомбени нападения в Крим.

"Десен сектор" работи в съответствие с украинските закони", заяви Артьом Скоропадски, прессекретар на организацията, и допълни, че тя "никога не е планирала, не планира и не възнамерява да планира терористични актове".

Той обяви обвиненията на ФСБ за пропаганда и провокация.