Градът отново стана сцена на палежи и сблъсъци, като протестиращите замеряха с камъни, бомбички и бутилки със запалителна течност полицаите, които отговориха със сълзотворен газ, предаде „Фокус“.

Вижте снимки от сблъсъците

В районно управление на полицията в Киев е имало взрив

В районно управление на полицията в киевския квартал „Черкасский” в Киев е имало взрив, предаде УНН. Пострадали сред гражданите и сътрудниците на органите на реда няма.

Протестиращите завзеха част от територията на стадион „Динамо”

Продължават сблъсъците между полицаи и участници в антиправителствените демонстрации на улица „Грушевский” в центъра на Киев.

В събота сутринта протестиращите успяха да завземат допълнителни територии. Демонстрантите запалиха огън на територията на стадион „Динамо”, зад колонадата горят автомобилни гуми, съобщава вестник „Корреспондент”.

Служителите в органите на реда хвърлят по протестиращите светлинно-шумови гранати и стрелят с гумени куршуми, а опозиционните активисти хвърлят камъни и „коктейли Молотов”.

Полша се опасява, че Украйна може да бъде разделена

Премиерът на Полша Доналд Туск смята, че политиката на украинските власти може да доведе до разделение на Украйна, съобщава „Украинска правда”.

Без съмнение действията на президентската администрация и личното поведение на Янукович доведоха до този критичен момент, когато единството на украинската държава е поставено под въпрос”, отбеляза полският управник.

Туск подчерта, че Полша и в бъдеще ще поддържа европейския избор на Украйна, но допълни, че пред украинците предстои „дълго шествие”.

Русия призовава Запада да не поощрява екстремисти в Украйна

Западът да не поощрява действащите в Украйна екстремисти, заяви руският външен министър Сергей Лавров пред телевизия „Россия”.

Много е важно отвън да не се чуват разни призиви, които опозицията и особено действащите в страната екстремисти да възприемат като поощрение, за да не действат сякаш се опират на мнението на европейската общност”, подчерта министърът.