Учителката е докарана в болницата рано сутринта на 18 декември, след като е приела голямо количество алкохол и медикаменти. Колко алкохол и какви лекарства е изпила, тепърва ще се изяснява,  съобщи говорителят на спешния център Мария Пойразова пред TV7.

От "Пирогов" не се ангажират да кажат дали става дума за самоубийство.

48-годишната Илияна Иванова, която живее сама с трите си деца, стана известна с това, че в началото на миналата седмица влезе в час с над 2 промила алкохол в кръвта, пя, и танцува „Гангнам Стайл”. Това предизвика ареста и уволнението й, а след това Софийският районен съд прецени, че извършеното от нея не е дребно хулиганство и предаде случая за разследване на прокуратурата.
От Синдиката на българските учители съобщиха, че са помолили Инспектората по образование да бъде възстановена на работа в същото училище или друго и изразиха увереност, че тя няма да остане без работа.

По думите на Елена Лазарова, приятелка на Илияна Иванова, учителката била   депресирана и споделила, че й минават мисли за самоубийство. Те зачестили, особено, след като провела в понеделник разговор със 130 СОУ, от което я уволниха.
"Взе телефона ми, за да разговаря със заместник-директорката. Нейният мобилен е спрян, а не успя да си вземе друга сим карта", разказа Елена Лазарова.
"В последните дни просветните шефове направиха десетки изявления, че ще й бъде подадена ръка и тя се надяваше, че може би все пак ще запазят мястото й", допълни тя.
От 130-о училище обаче й заявили, че "много съжаляват и й пожелават бързо възстановяване", но ще бъде освободена от длъжността. От Инспектората по образование твърдят, че Илияна преподава и в още едно училище, но там има съвсем малко часове.

Допреди няколко дни Илияна беше в друга болница, където постъпи за лечение доброволно. Тя отишла там миналия вторник, след като в понеделник бе изведена от полиция и с белезници от 130 СОУ.
"Станала е 30 кг от нерви не може да ходи и да върши тежка работа, за да храни трите си деца", сподели Елена.