Инцидентът се случил на 10 април в часа по музика на седмокласниците от основно училище "Св. св. Кирил и Методий" в село Чешнегирово.

"Ако аз бях застанала на мястото, през което прелетя теслата от ръката на директорката Кера Ташева, сега нямаше да съм жива", разказа пред вестник “Марица” Цветелина Кoлинарова.

Тя е преподавателката по музика, в чийто час се разиграва сцената. Колинарова била обвинена от директорката, че не могла да овладее класа.

Гневът на Кера Ташева бил провокиран от силния шум от класната стая на седмокласниците, която е точно над директорския кабинет.

"Не можех да си обясня защо има такъв невъобразим шум, всичко се тресеше, затова отидох да проверя", обяснява Ташева.

Когато се качила на втория етаж, директорката установила, че секретната брава на класната стая е заключена отвътре.

Преди 2 г. в ОУ "Св.св. Кирил и Методий" имало кражби на пари от ученици и скъп мобилен телефон и раздали на преподавателите ключове. Те пък от своя страна ги предоставили на отговорниците на класовете и по време на часовете стаите се заключвали.

Вбесената директорка извикала на помощ работника по поддръжката и му разпоредила да донесе инструменти, за да отворят вратата. Докато той с длето притискал секретната брава, Ташева грабнала теслата.

С един удар вратата се отворила, а директорката влетяла с теслата в ръка.

С това ли трябва да влизам при вас?!”, крещяла Ташева.

Тя размахвала инструмента толкова разпалено, че в един момент изпуснала теслата, тя се ударила силно в пода и се забила в плота на първия чин.

По думите на директорката теслата се изплъзнала от ръката й и паднала на пода.

"Не, теслата се заби насред чина, има и следи, но аз се отдръпнах настрани, Костадин също и така никой не пострада", обяснява седмокласникът Пламен, който седял на злополучния чин.

Родители са подали сигнал в Регионалния инспекторат по образование в Пловдив, а началникът Антоанета Пакова е разпоредила незабавна проверка.

Ситуацията е сериозна, затова спешно изпращам екип от експерти, който да установи какво точно се е случило и какви мерки ще се предприемат”, каза Пакова.

В края на февруари учителка по български език счупи ръката на петокласник в хасковското село Динево, като го ударила с дръжка от метла. "Педагожката" бе уволнена.