Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС и БТА.

"В разследването на тази страшна трагедия трябва да се включат незабавно всички международни институции", добави руската дипломатка. Тя опроверга твърденията в чуждестранните медии, че атаката е извършена от руски самолети.

"Това е лъжа. Руската федерация няма нищо общо."

Вчера УНИЦЕФ съобщи, че при нападението срещу училището са убити над 20 деца и шестима учители. 

"Това е трагедия, скандал. Ако нападението е било целенасочено, то е военно престъпление", каза в комюнике генералният директор на УНИЦЕФ Антъни Лейк.

Според него това може да е най-смъртоносната атака срещу училище от началото на войната в Сирия преди пет години и половина. Детският фонд на ООН допълни, че учебното заведение е било ударено неколкократно.

При единия удар е бил поразен входът на училището точно в момента, в който децата са били евакуирани от сградата заради бомбардировките в района.

На снимки, разпространени от активисти в социалните мрежи, се виждат разрушенията от ударите. На една от тях се виждат откъсната ръка на дете, държаща все още ученическа чанта и трупове на деца с окървавени лица.

Идлиб е под контрола на съюз на бунтовнически и джихадистки групи, сред които и фронтът Фатах аш Шам, бившият сирийски клон на Ал Кайда.

Най-малко 26 души са убити по-рано този месец при атаки на военни самолети, сирийски или руски, недалеч от Алепо - в село от сирийската провинция Идлиб, контролирана от бунтовниците, припомня агенция Ройтерс.