Около 8.30 часа тази сутрин в Районното управление на полицията е получено съобщение от частната охрана, че е констатирано счупване на няколко стъкла на лицевата фасада на сградата, съобщи пред "Фокус” Цветелина Рандева, говорител на Областната дирекция на МВР-Бургас.

При разговори с живеещи в близост до учебното заведение е установено, че около 4.00 часа е чут шум, подобен на взривена пиратка. 

Установено е, че взривът е избухнал на терасата на втория етаж над входа на училището, където се намира директорският кабинет. От взривната вълна има поражения по мазилката и водосточните тръби на сградата, предаде БНР.

От полицията са иззели записите от монтираните камери за видеонаблюдение в училището. 

Директорът на училището Николай Русев заяви, че е получавал заплахи, но не уточни какви са причините:

"Персонално съм получавал преди месец заплахи, но не знам дали е свързано с това. За тях съм подавал жалба в органите на МВР и в прокуратурата. Засега резултат никакъв, както може да се очаква", коментира той пред БНР.

По думите му щетите са незначителни и ще бъдат поети от застрахователното дружество, което е застраховало сградата на училището.

Учебните занятия са продължили, с изключение на последните два часа от първата смяна. Учениците са били освободени, за да може служители на полицията да извършат нужните следствени действия. Втора смяна в това училище няма.