17-годишният Момчило Петкович и 13-годишната Анджела Стойнева са преминали границата с България пеша. Веднага след това те са настанени в един от бежанските лагери в столицата, предаде БГНЕС.

Но, след като българските власти решават да ги депортират обратно в Иран, тогава те признали, че са от Ниш.

Самият Момчило лично се обажда на баща си, за да потвърди идентичността пред полицията в София. Вчера след обяд майката Александра също говори по телефона с тях.

"Татко моля те, ела и ме прибери", казал Момчило. Баща му от вчера след обяд е в София. Информацията беше потвърдена от консула в сръбското посолство.

Засега двамата влюбени остават в България, тъй като има административни документи, които трябва да бъдат оформени, преди да им бъде разрешено да се завърнат в родината си. Това най-вероятно ще стане следващата седмица.

Историята е като сценарий за филм. Двамата тийнейджъри тръгват за училище миналия петък в 7.30 ч. сутринта и ... изчезват. По-късно през деня става ясно, че Момчило и Анджела не са се появили в училищата си, припомня сръбският в. „Блиц“.

Радикалното им решение да потънат в нелегалност и да изберат свободата е предизвикано от това, че родителите им им забранили да се радват един на друг и да се забавляват заедно. Поради което младежите се възползвали от бежанската вълна и се отправили към България.

Границата прекосили пеша, но объркали държавата, от която уж са избягали. След като се определили за „иранци“, нашите власти решили да ги върнат в „родината“ им.

Това дошло малко повече за влюбените тийнейджъри и те признали балканската си принадлежност. Петкович учи в гимназия, а четири години по-младото от него момиче посещава едно от основните училища в Ниш.