Тялото е било открито снощи около 22 часа от случайни минувачи край блока на бул. "Осми приморски полк", известен на варненци като "Китайската стена", съобщиха местните сайтове "Петел" и "Варна Утре".

Вижте снимки>>>

На място веднага са изпратени екипи на полицията, като при първоначалния оглед криминалистите установяват, че мъжът е убит. Той е намушкан с нож около 5-6 пъти в гърдите. Трупът е открит в прохода на последния вход на блока.

По информация на съседи, мъжът се казва Тодор Тодоров и е на 46-годишен, съобщиха Дарик радио и "Фокус". Работил е като диджей в курорта "Златни пясъци". Живеел е сам на последния етаж в 8-етажния блок, известен като Китайската стена. Обитавал е апартамента на родителите си, които са пенсионери и са се преместили в Девня. Тодоров е разведен, има брат-близнак и син в тийнейджърска възраст, който живее с майка си.

Районът бе отцепен, а тази сутрин на мястото на убийството бе извършен втори оглед. Оръжието - кухненски нож - бе открито до дърво на около 20 метра от вх. А, в който е живял Тодор.

Съседите в блока, предимно възрастни хора, бяха в шок от убийството. Те описват семейството като много добро, а убитият – като  възпитан и отзивчив.

По случая е образувано досъдебно производство, което се води под надзора на Окръжната прокуратура.

Приблизително по същото време снощи в София пък бе открит застрелян 39-годишният Борис Борисов, известен като Боби Белята.

Борисов има условна присъда за поставяне на взривно устройство в столичен автосервиз през 2002 г. Тогава той е задържан, заедно със свой познат, Боян Харалампиев-Митничара. Малко по-късно обаче съдът ги освобождава. Белята  обяснява, че по време на взрива е бил на риба.
 
Именно този случай накара тогавашният главен секретар и сегашен премиер Бойко Борисов да каже прословутата реплика "Ние ги хващаме, а те ги пускат", припомня БНР.