На 23 септември 2013 г. 57-годишният бизнесмен застреля в сърцето 54-годишната Йовчева пред зеленчуков магазин в морския град. Два часа по-късно се предаде на полицията в Сливен. Той направи пълни самопризнания и заяви, че е убил Йовчева, регионален директор в банков клон в Бургас, заради отказан кредит от 1,5 милиона лева.

През юни 2014 г. Окръжният съд в Бургас го призна за виновен за предумишлено убийство, както и за придобиване и притежание на незаконно оръжие. Симеонов трябва да плати и по 100 000 лева кръвнина на тримата граждански ищци - дъщерята, сина и съпруга на убитата жена.

Решението на окръжните магистрати бе потвърдено от Апелативния съд през ноември м.г. Според апелативните съдии по-тежкото наказание - доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, би било несъразмерно тежко за конкретното деяние, а данните за личността на подсъдимия Симеонов "не налагат изолирането му до края на живота в затворнически условия“.

Подсъдимият обжалва пред Върховния касационен съд с искане или делото да бъде върнато за ново разглеждане от друг състав на Бургаския апелативен съд, или присъдата му да бъде намалена на до 7 години затвор.

Върховният касационен съд обаче остави в сила решението на предходните две инстанции, като уважи и гражданските искове на ищците в цялост. Според върховните магистратите присъдата е справедлива и няма основания за допуснати нарушения.

"Второстепенният съд е отразил няколко същностни отегчаващи обстоятелства, които натежават сериозно при преценката за дължимото за налагане наказание - престъплението е внимателно планирано, извършено е брутално и хладнокръвно", се казва в мотивите на ВКС.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.