Това разказа пред "24 часа" Георги Бенков, съсед на семейство Матеви в софийско село. Той разпозна момчето на снимки от модна агенция "Визаж", където Йоан е изкарал курсове за модел.

Младежът е бил задържан снощи, след като столичната полиция е разпитала свидетел, който е посочил къде е скрит ножът, с който е убит 16-годишният Георги.
Деветокласникът в Националната търговско-банкова гимназия бе открит на 2 юни 2015 г. мъртъв на пейка в Борисовата градина. Момчето бе убито с един удар от нож в областта на сърцето. 

Семейството на Йоан Матев е известно сред съседите, като много невъзпитано. Бащата Ивелин е бил митничар, а в момента работи на граничен пункт "Калотина". Майката Сребрина пък била журналистка в Нова телевизия допреди няколко години.

"Оказа се, че не я бива и отвори агенция, но не знам за какво", допълва съседът Банков.

По думите му, бащата Ивелин непрекъснато демонстрирал финансовото си положение, но и крещял често по двамата си сина.

Вижте снимки>>>

Георги Банков споделя, че не е могъл да разпознае Йоан по снимките, разпространени от МВР след убийството на ученика в Борисовата градина. Съседът обаче забелязал, че скоро след това Йоан Матев си пуснал брада и започнал да трупа мускулна маса.

В момента студентът е в ареста за 72 часа и му е повдигнато обвинение за умишлено убийство. Той е отказал да дава обяснения. Тъй като по време на престъплението е бил непълнолетен - на 17 години, предвиденото в закона наказание е от 2 до 8 години затвор.