По-рано разследващите съобщиха, че вероятната версия за убийството е кухи фирми на Неделчо Юнаков.

Убиецът е човек, който е много дълбоко лично засегнат, обиден или жестоко измамен. Възможно е убийството да е свързано и с някакви връзки на Кети, каза Рангелов.

Според него убийствата в къщата са извършени в много кратък период. Съдебната медицина трудно ще даде отговор за тяхната поредност, коментира Людмил Рангелов.

Важно е да се установи кой пръв е убит - Неделчо Юнаков, синът му Георги Юнаков, Еленка Бурджиева, Нанси Иванова, Боби Иванов или Кети Кюхова. Това ще облекчи изключително много разследването. Може да се постави много тясна рамка на времето, в което е извършено убийството. Ако е вярно, че Неделчо се е обадил на сина си Георги половин час преди Нова година и му е казал:"Ела си вкъщи, че имаме проблем" и ако е вярно, че майката на убития Боби Иванов му се е обадила в 00,10 ч. и телефонът му е бил изключен, именно в тези 40 минути е станало убийството. Защото в 23,30 ч. Неделчо е бил жив, а в 00,10 часа Боби вероятно вече не е бил.
Тук може да се тълкува, че Неделчо е съобщил на сина си, че Кети не се е прибрала да речем за новогодишната вечер, възможно е той да е звънял на телефона й и нейния GSM да е бил изключен. Възможно е Неделчо да е знаел за нейни силни, емоционални връзки, но да е смятал, че те ще отминат, коментира Рангелов. 

Разбира се, всичко това, което казвам, е при условието, че това, което е изнесено в публичното пространство е вярно, застрахова се той.

Ако е вярно, че убийството е извършено с малокалибрено оръжие тук у нас вариантите за такова оръжие са два или е пистолет калибър 6-35 или пистолет калибър - 22 RL, който е по американските стандарти за калибър. Оказа се, че през 2012 година в американски град един стреля с карабина и пистолет в кино - театър и убива 10 души. Той е ползвал такъв пистолет - 22 RL, който е приспособил с допълнително увеличаване на заряда до 40 патрона. Т.е. това теоретично е възможно, макар и да изисква по-специални познания.

Ако е един човек убиецът, може да е презареждал само пистолета. Малокалибреното оръжие е ефективно при близка стрелба. Например при пистолет - 22RL куршума тръгва с 330 метра в секунда при изстрелване, а другият, европейският, тръгва с 238 метра в секунда. Стрелецът в Нови Искър вероятно е имал оръжието от по-рано, предположи Людмил Рангелов.

Шансове за разкриване на престъплението има, ако този, който е решил да извърши убийството, го е и извършил. Ако е поръчка обаче, едва ли ще стигнат до извършителя, защото който приема такава поръчка, не е глупак да се остави да го хванат.

Запитан дали убиецът е един, Рангелов заяви, че не изключва да са и повече, но тогава вероятността ще е това да е поръчково убийство, при което се намаляват шансовете да се разкрие. Но по-скоро Рангелов смята, че стрелецът е един, тъй като изстрелването на 10 патрона само в Неделчо, не говори, че това е извършено от наемни убийци. Другият вариант е стрелецът да не е бил сигурен в ефикасността на така нареченото "дамско оръжие". Професионалист едва ли би стрелял 10 пъти само в Неделчо, предположи адвокат Рангелов.

Нова година не е била случайно избрана за извършване на престъплението. Може би някой се е надявал някакъв проблем да му бъде решен до Нова година, което не се е случило и за това е предприел наказателна операция вероятно срещу Неделчо или Кети. Нищожна е вероятността да е бил мишена някой от младите хора или бабата. Те са косвени жертви поради факта, че са били там. Според мен,някой от убитите е познавал убиеца, каза Рангелов.

Разследващите имат много канали на информация, която трябва да бъде проверена. Мисля си, че ще се стигне до конкретния извършител на деянието, каза Рангелов.

Със сигурност убиецът не е луд, по скоро е възможно да е психопат. Макар, че не изглежда този човек да е агресивен всеобщо към всички, по-скоро е имал конкретна цел, поясни още Рангелов. Вярно, казват много хладнокръвно, но аз бих казал, че това убийство би било хладнокръвно, ако не познава никого от тях, смята адвокатът и бивш следовател.