Като мотиви за задържането, съдия Ирина Джунева изтъкна, че обвиняемият е обществено опасен от гледна точка на Закона за движение по пътищата, може да извърши друго престъпление или да се укрие.

Решението на съда може да се обжалва на 23 април пред Апелативния съд в Пловдив.

Пъков дори не се извини, заявиха след заседанието близки на детето, предаде БНР.

Малкият Петьо Гевечанов бе блъснат на 14 април вечерта, докато кара колело на ул. "Павел Хаджисимеонов" в Панагюрище. 44-годишният бизнесмен Цветан Пъков, който се оказа рецидивист на пътя, е карал мощния си джип "Ауди Q7" с над 100 км/ч. Той навлязъл в платното за насрещно движение, където блъснал Петьо и го влачил около 70 метра. Детето загина на място.

Днес на път за съдебната зала Пъков скри лицето си от журналистите и не пожела да говори. Той е защитаван от двама адвокати, съобщи Нова телевизия.

Пред сградата на Пазарджишкия окръжен съд се бяха събрали десетки хора от Панагюрище и близки на семейството на момченцето, които настояват за справедлива присъда. Родителите на убития Петьо - Десислава и Петър Гевечанови, също бяха в съда и настояваха Цветан Пъков да остане за постоянно в ареста и за най-тежката присъда.

Те отказаха да разговарят с журналисти, но майката Десислава през цялото време стискаше пред себе си снимка на убитото си дете, непосредствено пред погледа на съдията.

Адвокатите на бизнесмена пък поискаха той да бъде пуснат под парична гаранция.

По-рано вътрешният министър Румяна Бъчварова издаде заповед за проверка за неправомерни действия на служители на МВР за осуетяване на административно-наказателна и наказателна отговорност на Цветан Пъков.
Това стана, след като се оказа, че още двама души са пострадали при катастрофи, причинени от панагюрския бизнесмен, убил 6-годишния Петьо Гевечанов. Досега обаче 44-годишният мъжа не е съден и има подозрения, че е бил прикриван от полицаи.