На 5 декември 2008 г. 20-годишният студент по медицина Стоян Балтов беше пребит до смърт пред дискотека “Амнезия“ в Студентски град. Според обвинението тримата подсъдими - Александър Данаилов, Светлозар Стоилов и Вили Георгиев, са го умъртвили умишлено, като са му нанасяли удари с тъпи и твърди предмети и са го ритали.

През юли 2013 г. прокуратурата поиска по 20 години затвор за младежите, а Софийският градски съд осъди на по 18 години затвор Стоилов и Данаилов, а Георгиев бе признат за невинен.

Апелативните магистрати обаче решиха, че и Вили Георгиев има вина за убийството и го осъдиха на 18 години затвор, съобщи БТА. Той трябва да плати солидарно с другите двама гражданските искове на роднините на убитото момче. Първата инстанция реши, че почерненото семейство трябва да получи кръвнина в размер на 600 000 лв.

Майката на убития Стоян Балтов - Зарка Балтова, поиска доживотни присъди без право на замяна за подсъдимите, съобщи bTV.

На последното заседание преди постановяването на присъдите, тя каза, че ако тримата са невинни, досега са щели да го тръбят непрестанно, но вместо това те гузно мълчат.

Нека майките им да не ги видят никога, както аз няма да видя сина си. Убиха семейството ми, унищожиха ме като мравка, ей така за удоволствие”, каза Балтова.

Присъдите трябва да бъдат излежани при първоначално строг режим.