В края на ноември м.г. 45-годишният старозагорски бизнесмен бе осъден от Окръжния съд на 3 години и 4 месеца затвор. Той бе лишен и от правото да шофира за срок от 5 години.

Въпреки че се призна за виновен, Георги Сапунджиев обжалва ефективната присъда. Затова и шофьорската му книжка ще бъде отнета едва, след като всички обжалвания приключат и по делото има окончателна присъда.

Дотогава Сапунджиев може да кара необезпокоявано личен автомобил.

Получавам много... непрекъснато информация за него. Хората ми пишат къде са го виждали, какво прави, но лично не сме се виждали очи в очи. Честно казано, не искам да го виждам. Това е последният човек, когото искам да срещам в живота си. Моето дете го няма, а убиецът си живее на свобода и си кара колата. Чувствам безсилие и тъга”, призна майката на Паоло - Красимира Иванова, цитирана от bTV.

Почернената жена не може да си обясни що за човек ще седне зад волана, след като само няколко месеца по-рано е убил дете.

Вижте снимки>>>

И в момента Георги Сапунджиев живее в къщата си в старозагорското село Змейово. Но вече кара нов високопроходим автомобил "Субару", вместо джипа "Ленд Роувър", с който прегази момченцето.

Мъжът прекосява Стара Загора с новата си кола и минава по бул. "Патриарх Евтимий", който се намира близо до мястото, на което преди 8 месеца отне живота на Паоло. В крайна сметка колата спира в двора на търговски център в индустриалната зона на града.

Екип на bTV се опитва да разговаря с бизнесмена, но той отказва да коментира защо е зад волана. Само заявява, че информациите за него са „глупости и лъжи”.

Владимир Тодоров - председател на Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи, попита защо трябва да минават години, за да се отнемат книжките на хора, които са се признали за виновни, макар да нямат влязла в сила присъда.

Нашата съдебна система не работи и не е необходимо някой от Европа да ни пише доклади, за да го разберем”, допълни той.

Делото за смъртта на 4-годишния Паоло ще бъде гледано на втора инстанция от Апелативния съд в Пловдив.