До пледоарии по делото се стигна, след като Софийският градски съд отмени назначена преди няколко заседания ДНК експертиза, съобщи "Фокус". Заради забавянето й процесът бе отлаган няколко пъти.

Днес магистратите решиха, че експертизата няма да бъде правена и постановиха делото да продължи.

Прокурорът поиска най-тежкото наказание за Русинов - доживотен затвор, тъй като убийството е извършено по особено мъчителен начин за жертвата. По думите му, Яна е починала "в нечовешка болка и страдание".

Обвинението настоя още съдът да уважи в пълен размер гражданския иск на родителите на Яна - 400 000 лева.

Чеци също ще има право на последна дума пред градските магистрати. Адвокатът му Иво Найденов заяви пред журналисти, че ще поиска оправдателна присъда, предаде БТА. Найденов посочи, че ще представи пред съда прочита, който прави на доказателствата. А те по думите му не били достатъчни за осъдителна присъда на Русинов.

Софийски градски съд ще се произнесе по присъдата срещу Николай Русинов – Чеци в 17 часа, съобщиха от пресцентъра на съда.
Делото приключва 3 години след смъртта на младата жена.

Николай Русинов-Чеци е обвинен, че е пребил и удушил 28-годишната Яна Кръстева в Борисовата градина в София. Полуголото й тяло бе открито на 10 юли 2011 г. Тогава Чеци призна, че прекарал нощта с нея, но отрече да я е убивал. Твърдеше, че се запознали в заведението "Маймунарника", пили алкохол, а после правили секс в храстите. На зазоряване Чеци си тръгнал и оставил Яна да спи гола.

След експертиза от Австрия обаче бе доказано, че пет от седем косъма, намерени на местопрестъплението, са негови.