38-годишният баща беше задържан, след като на Великден в полицията постъпил сигнал от русенската болница, че 7-годишно момиче е прието в лечебното заведение в безжизнено състояние.
Първокласничката Пламена починала следствие на побой, имала следи от удари по цялото тяло.

Мярката за неотклонение бе гледана в късния следобед днес, а решението може да се обжалва в 3-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд, съобщи БТА.

"Оставете ме. Реално погледнато не знам какво съм извършил, знам донякъде. Имам много малко спомен. Съжалявам. Може да не съм бил прав тогава, но туй се случи, назад не може да се върне", каза бащата пред журналисти преди началото на съдебното заседание. Кръвната му проба обаче показа, че не е бил пиян при побоя.

На въпрос какво го е провокирало, Пламен Петров заяви, че няма да отговори и че "всичко е написано по документи".

По време на съдебното заседание стана ясно, че на мъжа е назначена психологическа експертиза. Адвокатът му каза пред съдията, че Петров е обяснил, че не се чувства добре - здравословно и психически.

38-годишният мъж има и 4-годишна дъщеря Десислава, която бе изведена от жилището в блок "Мура" в кв. "Здравец" и в момента е под закрила.

В апартамента, когато е станал побоят, освен Пламен Петров, втората му съпруга и двете деца, е имало и друг мъж. Той е бил разпитан и е привлечен като свидетел по делото. След убийството съседи казаха, че са чували жестоки скандали и побои от дома на Петрови, но никой не е подал сигнал за тях в институциите.

Срещу Пламен Петров е повдигнато обвинение за убийство. Ако бъде признат за виновен, той може да получи присъда от 15 до 20 години затвор или доживотен затвор.

По-рано днес майката на пребитата до смърт Пламена заяви, че е била малтретирана - физически и психически от бившия си съпруг. Сега жената има ново семейство и за последно е видяла децата си миналото лято.

Пламен и Деница се развеждат през 2011 г. по взаимно съгласие. Съдът дава родителските права върху двете момиченца на Пламен. Деница казва, че е загубила правата върху двете си деца, защото е нямала апартамент и постоянен доход.