Тодор Д. (на 32 г. от. Айтос) и Стефан С. (на 27 г. от Сандански) са арестувани за 72 часа, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура в Бургас.

Става дума за приятеля на фолк певица Софи Маринова - Тодор Давидов-Гринго, и негов приближен, които са били задържани на 22 срещу 23 септември. Гринго бил хванат в дома на баба си в ромската махала на Айтос.а С него по това време била и Маринова, съобщи "24 часа".

Тодор е обвинен за това, че в периода 19 септември - 23 септември, в Айтос, като подбудител и помагач, с цел да принуди бизнесмена А.А. да се разпореди с паричната сума подбудил и подпомогнал Стефан да го заплаши, че ще убие него, и членовете на неговото семейство, уточниха от прокуратурата.

Разследващите са установили, че Тодор му давал съвети какви точно заплахи да използва, какво да говори по време на разговорите и му осигурил мобилен апарат и сим карти, както и квартира, в която да отседне.

Стефан пък е обвинен за това, че като извършител и в съучастие с Тодор е принудил А.А. да се разпореди с 50 000 лв.

Днес Районна прокуратура в Айтос внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми. По-късно магистратите ще се произнесат дали ще освободят Гринго и съучастника му или не.

Междувременно Софи Маринова пристигна в Съдебната палата в Айтос, където ще бъде гледана мярката му за неотклонение. Пред журналистите тя заяви, че ще коментира след заседанието, съобщи Burgas24.bg.