Тялото на 23-годишния Мартин Тодоров беше намерено на 28 ноември сутринта с множество прободни рани зад дискотеката в Повеляново, съобщи БНТ.

Дискотеката в девненския квартал Повеляново ще бъде затворена, съобщи кметът на Девня Свилен Шитов. Живеещите край нея постоянно са подавали оплаквания, а наемът не е плащан повече от три години.

Срещу задържания мъж има свидетелски показания, той се вижда и на записи от охранителни камери, включително и тази, която е била обърната към мястото на убийството. Предстои подробна преценка на доказателствата.

Другият пострадал уточнява, че двамата с убития Мартин с нищо не са провокирали останалите в дискотеката, но група от 5-6 човека ги нападнали още вътре и ги догонили, когато си тръгнали. Жертвите – убитият и раненият, не познавали биячите си.

Макар че за първи път се стига до трагичен край, дискотеката, която според общинските документи трябва да е кафе-сладкарница, отдавна е конфликтна точка в Повеляново.

От юли тази година наемател на обекта е фирма “Елит”, преди това е стопанисван от “Снежи 62″.

"Тази фирма, юридическо лице, дължи на Община Девня задължения в порядъка на около 24-25 хиляди лева, в това число са наеми за години наред, от десети месец 2012 до юли 2015 година не е плащан наемът, в това число ток и вода. Със сигурност знам, че не са свързани двете фирми, като родствена връзка", разказа  Свилен Шитов, кмет на Община Девня:

През 2006 година пак заради неплатени наеми договорът е развален, но после фирма “Снежи 62″ се връща. Зад нея стои бившият общински съветник Лазар Славов-Калмука.

Общинските юристи в Девня са започнали проверка защо общината не е предприела мерки да си събере дължимото, вече са подготвени и уведомителни писма за прекратяване на договора с новата фирма.

Проблемът с дискотеката е стар и известен и на общината и на полицията, въпрос на време беше да се стигне до по-сериозен инцидент, каза още кметът на Девня.