В 14 часа съдията по делото Събчо Събев оповести решението на съда - Атанаска Георгиева да остане за постоянно в ареста.

На 11 април жената бе арестувана заради изчезването, а след това и за убийството на първокласничката. Пред криминалисти в Бургас, Атанаска Георгиева е направила пълни самопризнания. Момиченцето бе погребано вчера в Поморие.

Вижте снимки >>

Днес прокурорът по делото Димо Маджаров поиска постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", тъй като обвинението е за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин, за което закона предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Освен това има опасност Георгиева да се укрие и да извърши друго престъпление.

Според обвинението 8-годишната Александра е била удушена с полиетиленова торбичка, обвита около врата й с тиксо. Съгласно съдебно-медицинската експертиза първокласничката е душена от 1 до 3 минути. Прокурорът посочи, че разследването е в начална фаза и предстои да бъдат направени още експертизи.
По думите на Димо Маджаров, в квартирата на обвиняемата, която е над апартамента на семейство Тодорови, са открити вещи на убитото дете, но не бе пояснено какви.

В съдебната зала не присъстваха родителите на Александра.

Последните думи на обвиняемата пред Бургаския окръжен съд бяха: „Искам да бъда задържана”, предаде Нова телевизия.
Адвокатът й Благой Потеров също каза, че в този случай няма да противоречи на прокуратурата и също иска клиентката му да остане в ареста от съображения за сигурност, съобщи "24 часа".

Потеров обаче поиска от съдия Събев да не оставя Георгиева в Бургаския следствен арест, а тя да бъде преместена в затвора в Ловеч, за да може да й бъде направена психиатрична експертиза. Според Благой Потеров, Атанаска няма спомен за случилото се. Била изпаднала в състояние на краен афект, а причината за психическото й състояние са травми от миналото. Била е откъсната от децата си и таила негативно отношение към съседите, демонстрирали благополучие.

Аз също съм съгласен да бъде направена психологична експертиза”, заяви  прокурор Димо Маджаров.

Атанаска Георгиева е родена през 1975 година в град Златоград. Разведена е, неосъждана. Има средно образование и е безработна.