Защитникът на Атанаска Георгиева пледира „невинна” и поиска тя да бъде оправдана, предаде Дарик радио.

Прокурор Димчо Маджаров заяви, че авторството на убийството, извършено на 10 април миналата година, е категорично доказано. Атанаска Георгиева сама, в своята квартира, е удушила с найлонова торбичка, залепена с тиксо, малката Алекс и затова тя трябва да влезе в затвора до края на своя живот и само това трябва да бъде наказанието, мотивира се обвинителят.

"Желанието на Атанаска Георгиева да накаже Алекс за нейното поведение, както и за благосъстоянието на семейството ѝ, е основният мотив за убийството", каза още той, цитиран от БНР.

Росен Кожухаров, адвокат на родителите Веселин и Евалина Тодорови, пък заяви, че Атанаска трябва да понесе точно такова отношение, защото тя е социопат, при каквато и да било друга присъда няма никога да се интегрира в обществото и затова трябва да бъде изолирана завинаги от него.

"Детето е било убито по особено мъчителен начин, като извършителят на престъплението е действал без съучастник", потвърди съдебният лекар Косьо Янков: 

Адвокат Калин Янев, служебен защитник на Атанаска Георгиева, обаче поиска тя да бъде обявена от съда за невинна, тъй като след нейното арестуване била малтретирана физически и най-вече психически, принуждавана да признае за убийството, поради което след това в залата три пъти променяше своите първоначални показания.  

Случаят е странен, защото няма мотив за убийството, а в обвинението има неизяснени моменти и предположения, заяви още в пледоарията си адвокатът. Самата Атанаска отрича вината си и твърди, че непознат мъж е убил момиченцето.

Не съм наранила и не съм убила Алекс. Мога да се закълна в живота на децата си. Съвестта ми е чиста”, беше последната дума днес на подсъдимата, която обеща да говори след като чуе присъдата.

Тя ще бъде произнесена днес в 18 часа.