Тялото на Попов му бе открито на улица в Плевен миналата седмица.
Мъжът бе намушкан с нож в гърба. Убитият не е семеен и е работил във фирма за безалкохолни напитки.

От Окръжна прокуратура–Плевен съобщиха днес, че с помощта на МВР са разкрили убиеца - 43-годишния Виктор Стоев от Плевен.

Той е направил пълни самопризнания и е описал как е извършил убийството.
Подробности и какви са били мотивите му обаче не се съобщават.

Стоев е привлечен под наказателна отговорност за убийството, но тъй като има данни, че е с психични отклонения, се налага психиатрично изследване, обясниха от прокуратурата.

Полицаи от София задържаха 26-годишен мъж за убийството на застрахователния агент, съобщиха по-късно от МВР.

На 20 януари е образувано досъдебно производство "срещу неизвестен извършител", че около 19 ч. същия ден в село Лесново е отвлечен 45-годишният мъж от село Горни Богров. Ден по- късно бяха открити автомобила и тялото му.

Извършителят е задържан на 24 януари.
26-годишният мъж от с. Лесново е привлечен като обвиняем за умишлено убийство и отвличане. Той е с мярка „задържане под стража“.

В последния месец станаха няколко поръчкови убийства.

Варненската група на Радослав Калчев - Черния Роди е извършила убийствата на съпрузите Митко и Наталия Дамянови и на Борислав Манджуков, разкри МВР преди дни. Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем от деветимата участници в групата. Черния Роди се издирва.

Разстреляна бе началничката на кабинета на пазарджишкия кмет Татяна Стоянова, но разследването засега няма резултат.

На 14 януари в Пловдив убиха Димитър Стоянов-Лудия, майстор на бойни изкуства, пред кооперацията, в която живее. Той е бивш състезател по свободни борби, има заложна къща. Главният секретар на МВР заяви, че полицията знае всичко за убийството на Митьо Лудия, но не съобщи подробности.
Същата вечер бе застрелян и бизнесменът Орхан Изиров от петричкото село Яворница. Вече са разкрити убийците на Изиров.

Междувременно стана ясно, че пловдивският бизнесмен Атанас Червенков - Райфъла е задържан като поръчител на опит за убийство и на палежи на автомобили.