Убийството е станало около 18.40 ч. пред дома й, след като е паркирала колата си, съобщи говорителят на ОД на МВР Мирослав Стоянов.

По първоначална информация 33-годишната Стоянова е простреляна с два куршума в главата. Не са ясни мотивите за стрелбата, нито оръжието, с което е извършено престъплението. Полицията издирва извършителя.

Стоянова е шеф на кабинета от 2007 г., когато Попов спечели първия си мандат. Тя беше координатор и говорител на всички основни звена в администрацията на община Пазарджик.

В момента на убийството й младата жена е държала в едната си ръка ключовете за жилището си, а в другата букет с цветя, тъй като е имала имен ден.

Пред "24 часа" кметът на Пазарджик Тодор Попов заяви, че е потресен и шокиран от случилото се. Той разказа, че Стоянова е била на работа, както винаги жизнерадостна, приела е поздравленията за празника си и е казала, че ще празнува в сряда заедно с други приятели.

Тодор Попов изключи възможността убийството на дясната му ръка да е свързано със служебни ангажименти, където била перфектна.

Пред него Татяна Стоянова не е споделяла да има каквито и да било отправени заплахи, както и проблеми в личния си живот.

На място е извършен оглед от криминалисти на районното полицейско управление и областната дирекция на МВР в Пазарджик. За случая е уведомена прокуратурата. Образувано е досъдебно производство.