Директорът на Областната дирекция на МВР във Враца Иван Кирилов заяви, че 34-годишната Клавдия Калчева е застреляна от мъжа си малко преди полунощ във вторник срещу сряда, въпреки че сигналът за убийството е подаден вчера около 9 ч. сутринта.

Вижте снимки от местопрестъплението>>>

След като убил Клавдия, 36-годишният военен полицай Валери Калчев стоял часове сам, а децата му били затворени в другата стая на апартамента във врачанския кв. "Сениче". Никой от съседите обаче не е подал сигнал в полицията за изстрели.
На сутринта Калчев се обадил на брат си, който е бивш дознател, и се прострелял.

Притеснен братът отишъл в жилището, където открил трупа на Клавдия Калчева, простреляния Валери и пищящите от ужас деца.

Имало е скандал, изстрел и ние чак сутринта разбираме от брат му, който ни уведомява, че като е отишъл на място, е констатирал трупа на жената и брат си в неадекватно състояние”, разказа комисар Иван Кирилов, цитиран от bTV.

По думите му, ревност е причината за трагедията. Директорът на врачанската полиция каза още, че през 2002 г. Валери Калчев е кандидатствал за работа в РПУ-Козлодуй, но не е бил одобрен.

Стрелецът е откаран в София в критично състояние, на командно дишане, със заседнал в мозъка куршум, съобщи Дарик радио. Лекарите не дават никакви гаранции за живота му.

Сестрата на жертвата: Този изрод я тормозеше

"Този изрод я тормозеше на всяка крачка. Той е пияница и я ревнуваше. Не й даваше да идва и да ни вижда, да вижда мен и майка ми. Идиот!“, каза през сълзи пред TV7 сестрата на убитата Клавдия.

Попитана защо при това положение Клавдия е продължавала да бъде с Валери, жената отговори: „Тя беше с него, защото го обичаше и за да не растат децата без баща. Аз съм им давала пари, той всичките й ги взимаше, за да пие“.

Тя отрече сестра й да е изневерявала на съпруга си. Съседи на семество Калчеви също твърдят, че военният полицай е бил много ревнив и е тормозил жена си. Описват го като особен и с тежък характер.