Сигналът за убийството е подаден в полицията във Враца малко след 9 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вижте снимки >>>

36-годишният Валери Калчев се скарал със съпругата си Клавдия и я застрелял. След това захапал пистолета и стрелял. Откаран е в критично състояние във врачанската болница, съобщиха местните медии "Конкурент" и "Трибали".

Говорителят на Военноокръжната прокуратура в София Елин Алексов заяви пред Дир.бг, че мъжът е военен полицай в Долна Митрополия. Затова и случаят е поет от дежурния следовател в следствения участък в Плевен към Военноокръжна прокуратура в София.

По-късно Калчев е транспортиран в столична болница, но лекарите не дават никакви гаранции за живота му. Той е настанен в реанимация. Цялото му лице е раздробено, като е получил и други тежки разкъсвания, съобщи bTV.

Семейството живее в блок 62 в кв. "Сениче". Пристигналите на място полицаи открили в жилището двете деца - момче на 1 година и 8 месеца и момиче на пет години. Те са предадени на баба им в близкото до Враца село Бистрец.

По информация на bTV Валери Калчев е участвал в две мисии в Ирак, като след завръщането си от тях е станал много затворен. Съседи твърдят, че мъжът бил много ревнив, семейните скандали били чести и понякога посягал на Клавдия.

На 21 януари 2013 г. в Пловдив 32-годишният сержант от авиобаза "Граф Игнатиево" Георги Тепавичаров застреля 29-годишната му съпруга Николина и двете им деца - 4-годишният Ангел и 9-годишният Илия. След това се самоуби. Резултатите от химическата експертиза показаха, че само по ръцете на Георги има барутни частици.