Сигналът за убийството е получен около 1,15 часа в полицейското управление във Велико Търново. Тялото е било намерено от съпруга на убитата жена.

На мястото незабавно е изпратена дежурна оперативна група, която е извършила оглед на местопроизшествието в присъствието на съдебен лекар. При първоначалния оглед е установено, че по тялото на жената има множество прободни рани. Трупът е изпратен за аутопсия във великотърновската болница.

По-късно директорът на Областната дирекция на МВР комисар Живко Коцев съобщи, че заподозрян е синът на убитата, който предаде "Фокус".

"21-годишният младеж страда от психическо заболяване - параноидна шизофрения и е изключително опасен", каза комисар Коцев. Мъжът е извършил престъплението и е избягал. Убийството е извършено по изключително жесток начин. Жената е била намушкана многократно.

"По време на убийството съпругът на жертвата е бил в къщата, но на друг етаж. Той е в неадекватно състояние", посочи комисар Коцев.

В издирването на извършителя бе ангажиран сериозен ресурс от хора, както и полицейски кучета. Той бе обявен за издирване. Директорът на Областна дирекция на МВР Велико Търново апелира всички граждани, които засекат извършителя да сигнализират в полицията.

Около 15 часа 21-годишният Роналд Стоянов е арестуван. В него е намерен нож, който тепърва ще се изследва, за да се установи дали с него е извършено престъплението, предаде БГНЕС.

В началото на май т.г. 43-годишна жена бе удушена от съпруга си в семейното жилище във Велико Търново след скандал. Престъплението бе извършено по особено жесток и мъчителен начин, а 46-годишният Антон Георгиев бе задържан и обвинен.