Това заяви пред БНТ министърът на вътрешните работи Валентин Радев по повод жестоката смърт на възрастния човек, който бе открит мъртъв, след като сигнализира пред Нова телевизия, че трите му внучки са държани под ключ и в пълна изолация с години. 

Момичетата, които Янев се опитва да спаси, са на 14, 15 и 19 години. 

"Може да се окаже, че това, че мъжът е сигнализирал, че внуците му не ходят на училище, не е основната версия за убийството. По-скоро като гражданин съм леко притеснен, защото веднага се прехвърля това, че сигналът е даден, но какво правят службите и защо МВР не е реагирало. Това е вход, това е блок и има толкова съседи. Ами къде сме ние гражданите? Разбрах, че е ходил в телевизията в предаване, където е разказал. Ами защо не са се възмутили тези хора около него, да отидат те да пуснат сигнал в полицията? Не казвам, че не сме виновни или че не е имало някой, който не си е свършил докрай работата“, коментира Радев.

Според вътрешния министър, след като се е случило това нещо, със сигурност има отговорни.

"Всички сме отговорни за това, което се случва. 3 деца не ходят на училище и никой не го е забелязал. Просто съм изненадан. Засега е заподозряна неговата дъщеря, но това не е единствената версия. Вече свикнах с полицията, че това, което на пръв поглед се вижда, невинаги е това“, каза още Валентин Радев.

По случая с убийството на бизнесмена Петър Христов, която бе застрелян в началото на януари, вътрешният министър заяви, че престъплението вероятно е свързано с бизнеса на Христов.

"Търсим и лични мотиви, още работим по случая", лаконичен бе Радев.

Бащата на момичетата лъгал, че ходят на училище

Бащата на трите момичета, които с години били държани като заложници от собствените си родители, лъгал полицията, че те посещават училище. Мъжът казал това на кварталния полицай в „Люлин”, след като общинските власти забелязали, че момичетата не са ходили нито на детска градина, нито на училище, обясниха пред Нова телевизия експерти от община "Люлин", чието задължение е да „връща” в класната стая изпаднали от образователната система деца.

Последните им посещения на адреса на семейството били в края на октомври и началото на ноември. Тогава обаче никой не отворил врата на апартамента. Съседите пък казали на общинарите, че не познават такива деца.