Сигналът за мъж в безпомощно състояние е постъпил на тел. 112 в 23.03 часа. Незабавно на мястото са изпратени полицейски екипи и екип на Спешна помощ.

Медиците обаче само установяват смъртта на мъжа. Тялото е открито на кръстовището на ул. „Сопот” и ул. „Иван Вазов” в централната част на Плевен.

39-годишният плевенчанин е убит с нож в гърба. Трупът е предаден за аутопсия. От полицията допълват, че той няма криминално минало, не е осъждан и не е криминално регистриран.

Убитият не е семеен и е работил във фирма за безалкохолни напитки, предаде bTV.

Уведомен е дежурен прокурор и е образувано досъдебно производство за убийство. Полицията издирва извършителя.

Това е поредното убийство в страната, извършено от началото на година.

В сряда край елинпелинското село Доганово бе открито тялото на обявен за издирване 45-годишен застрахователен агент от Горни Богров. Мъжът е бил пребит до смърт, а 26-годишният извършител се е укрил и се издирва.

На 8 януари пред дома им в софийския квартал "Витоша" бяха убити съпрузите Митко и Наталия Дамянови. Мъжът е фалирал строителен предприемач. Вчера бе съобщено, че има заподозрян за разстрела. В момента той е в ареста за друго престъпление, но се очаква да бъде обвинен за двойното убийство.

Четири дни по-късно бе разстреляна началничката на кабинета на пазарджишкия кмет Татяна Стоянова.

На 14 януари в Пловдив убиха Димитър Стоянов-Лудия, майстор на бойни изкуства, пред кооперацията, в която живее. Той е бивш състезател по свободни борби и има заложна къща.
Същата вечер бе застрелян и бизнесменът Орхан Изиров от петричкото село Яворница.

В неделя премиерът Бойко Борисов заяви, че е дал срок от една седмица за разкриване на серията от поръчкови убийства в страната и лично ще следи за развитието.