Младежът, убил бременната Петя, опитал да запали и бивше гадже

stat
12:42  |  7 март 2013 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
Михаил и Емил са задържани за 72 часа и са им повдигнати обвинения в умишлено убийство (Снимка Архив) Михаил и Емил са задържани за 72 часа и са им повдигнати обвинения в умишлено убийство (Снимка Архив)
Сн.: МВР

Задържаният вчера за убийството на 20-годишната Петя Тодорова - Емил Азов, е опитал да запали друга своя приятелка в края на 2012 година, съобщи БНР, като се позова на източници, близки до разследването.
Инцидентът е станал на същото място в "Западен парк" - местността Смърдана, където е извършено убийството на бременната Петя в понеделник - 4 март.

Именно там в края на м.г. 19-годишният Емил залял с бензин тогавашната си 17-годишна приятелка и опитал да я запали. Попречил му другият арестуван вчера - 24-годишният Михаил Миков. Преди това Азов стрелял с газов пистолет по приятел на непълнолетното момиче. Причината е, че девойката решила да сложи край на връзката си с Емил и това го разгневило.

Родената през 1992 година Петя Тодорова обаче нямала същия късмет. В неделя тя съобщила на Емил, че е бременна от него. На следващия ден той и Михаил извикали момичето на среща, завели я в местността Смърдана и я пребили жестоко. След това я съблекли гола и я хвърлили в бетонна шахта. От полицията съобщиха, че причината за смъртта на Петя е тежка черепно-мозъчна травма, а Михаил е участвал в убийството от солидарност и близки отношения с Емил. Нито един от двамата обаче не заявил по време на разпитите, че съжалява за извършеното престъпление, въпреки че са направили пълни самопризнания.

Предстои двата случая да бъдат обединени, съобщиха разследващи.
Вчера Софийската градска прокуратура повдигна обвинения на Михаил и Емил за умишлено убийство. Те са с мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа. На 8 март прокуратурата ще внесе искане за постоянен арест на двамата.
Последно в Общество


Насилената Галина, която писа на Борисов: Измива си ръцете!

Не се надявам на Бойко Борисов, въпреки че му хвърлям ръкавица - измива си ръцете с натиска от подпиращите го на трона псевдопатриоти и синодалните "духовници".