Тялото на момченцето бе открито  в куфар от туристи във вилна зона край Пасарелското езеро на 20 март. Самоличността му обаче и до момента не е разкрита.

По установяването й, както и тази на родителите му са ангажирани служители от отдел “Издирване” към столичната и националната полиция. Засега няма данни за открит биологичен материал по тялото на детето и куфара от друг човек, съобщи "24 часа".

Затова разследващите са решили да сравнят ДНК-то на убитото момченце с профили от националната ДНК база данни на криминално проявените лица, регистрирани от МВР като извършители на престъпления. Съвпадение ще се търси и с базата данни на Интерпол, защото не е изключено родителите на момченцето да са чужденци.

Очаква се ДНК анализът да е готов до няколко дни.

До момента, въпреки десетките сигнали в МВР по случая, няма подаден нито един, че дете с външните белези на момчето от зеления куфар е изчезнало. Това с голяма вероятност означавало, че поне единият родител е замесен в престъплението, допълва изданието.

Установено бе, че куфарът, в който е открит трупът, е купен от магазин в Русия от жена, която обаче не е стъпвала в България. Детето е починало от задушаване, а главата му преди това е удряна в твърда повърхност.

Графичният му портрет бе разпространен от СДВР в неделя и бе показан по всички телевизии и печатни медии с призив, който го разпознае, да се обади на тел. 112. То е на около 5 години, с ръст 112 см, тъмно кестенява коса, кафяви очи и светла кожа.