Хората, които са забелязали нещо нередно или тревожно или имат информация за извършеното наблизо тежко криминално престъпление, да позвънят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността е гарантирана!, призовават от пресцентъра на вътрешното ведомство.

Деветокласникът от Националната търговско-банкова гимназия Георги Игнатов бе открит мъртъв на пейка в Борисовата градина вчера по обяд. Момчето е убито с един удар от нож в областта на сърцето.

Вчера стана ясно, че приятелката на Георги - Лора, ученичка в строителната гимназия, е първата, пристигнала на мястото на убийството, след като Георги й се обадил, че е намушкан.

В момента криминалисти извършват пореден оглед на района, където беше намерено момчето, съобщи БНР. Служителите на СДВР издирват и все още неоткритото оръжие на престъплението.

Версиите

В парламента вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви, че в хода на разследването и след разпитите на близките на ученика е отпаднала версията за личен или любовен мотив за убийството, съобщиха Дарик радио и БТА.
Пред журналисти по-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че версията за личен мотив се оформя като водеща.

Бъчварова уточни, че към момента основната версия на криминалистите е сбиване между привърженици на футболни клубове, завършило с фатален край. Заподозрени обаче няма.

"Работи се. Вчера до късно са провеждани разпити. В момента се преглеждат записите от всички налични камери и от метрото, там където има в околностите на самото място. Оказа се, че са много голям брой записи, много хора, но увериха ме, че най-вероятно ще има идентифициране на някакъв потенциален кръг", обясни тя.

Вътрешният министър допълни, че имала уверение, че може да бъде установен контакт с познатите на убития Георги, които са били последно с него.